ZEBRANO

Het kernhout is crème achtig met donkerbruine aders in de lengte richting.  

De botanische naam voor zebranohout is Microberlinia bisulcate A. CHEV., M. brazzavillensis A. CHEV. Uit de familie Leguminosae (Caesalpiniaceae) en groeit in Tropisch West-Afrika. 

Het groeigebied van Zebrano is groot, producties uit Kameroen en Gabon zijn beschikbaar. De kwaliteit van het hout is hierdoor niet constant, afhankelijk van bodemgesteldheid zijn kleurnuances en structuur verschillen mogelijk.

 

Uiterlijk Zebrano

Zebrano bomen hebben een lange, cilindrische takvrije onderstam met een relatief kleine diameter. Hartgebreken zoals scheuren en rot hart kunnen in het hout aanwezig zijn. In zebrano kan veel spanning voorkomen, vervorming en delaminatie van het kwartierse hout is hierdoor mogelijk. De verwerker dient hier rekening mee te houden. 

Bij voorkeur wordt zebrano fineer en massief hout, vanwege het decoratieve strepen patroon, kwartiers geproduceerd. De kleine diameter van de zebrano stam beperkt de zaagmogelijkheden, productie van enkel kwartiers hout is hierdoor niet mogelijk.

 

Toepassing Zebrano

Zebrano is een houtsoort met een beperkte beschikbaarheid, deze decoratieve en exclusieve Afrikaanse houtsoort wordt o.a. gebruikt voor:  fineer, productie van meubels, luxe interieurs, draaiwerk, beeldhouw- en snijwerk.  

Zebrano fineer wordt toegepast voor de productie van meubilair en interieurtoepassingen. 

Zebrano is te koop als massief plankhout, los fineer, kantfineer, fineerflex, fineer op MDF en  dikfineer. Het kwartierse zebrano fineer, herkenbaar aan het strepenpatroon, wordt zowel in boekvorm als massief ogend gevoegd.

Zebrano fineerboek
Zebrano fineer op vochtwerend MDF
Zebrano massief
Contact

Het Van Laere hout team staat voor u klaar

Neem contact op met onze houtspecialisten voor vragen met betrekking tot houtkennis, productinformatie, beschikbaarheid en levertijden.

Teamfoto Van Laere hout | © Van Laere hout