TINEO

Tineo is een rozerode houtsoort met een fijne nerf, in het hout kunnen donkere aders voorkomen die het hout een zeer uitgesproken tekening geven.

 

Eigenschappen Tineo

Een andere naam voor tineo is Indische appel, ondanks dat de naam doet vermoeden groeit het hout in Zuid-Amerika, voornamelijk Chili en Argentinië. De Botanische naam is Weinmannia trichosperma uit de familie Cunoniaceae.

De tineo bomen kunnen een hoogte bereiken tot circa 30 meter met een gemiddelde diameter van 60 tot 100 centimeter.

 

Bewerking

Tineo fineer ook wel Indische appel fineer genaamd is beschikbaar in lengtes tot ruim 3 meter. Tineo massief hout is beperkt beschikbaar.  

Het hout van deze boom heeft over het algemeen een rechte draad, en laat zich zowel met de hand als machinaal goed bewerken.

 

Toepassing Tineo

De warme rood achtige kleur van het tineo in combinatie met het contrast van de donkere aders, variërend van groen grijsachtig tot donkerbruin, is verantwoordelijk voor een bijzondere uitstraling. In de keuken- en interieurbouw wordt gebruik gemaakt van deze exclusieve gestreepte tekening van het tineo fineer.

Verschillende voegmethoden zijn mogelijk met tineo fineer, de meest voorkomende is boekvorm. Massief ogend gevoegd tineo fineer ( ook wel indische appel genoemd) geeft een totaal ander beeld.

Tineo fineer in boekvorm
Tineo fineer massief ogend
Indische appel massief
Contact

Het Van Laere hout team staat voor u klaar

Neem contact op met onze houtspecialisten voor vragen met betrekking tot houtkennis, productinformatie, beschikbaarheid en levertijden.

Teamfoto Van Laere hout | © Van Laere hout