Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) staat bij Van Laere hout hoog in het vaandel. Van Laere hout is vastbesloten om een steentje bij te dragen aan een duurzamere toekomst en doet er alles aan om het milieu te ontlasten en de eigen CO2-voetafdruk te verkleinen. 

Bij de keuze van leveranciers wordt MVO zeer serieus genomen. Leveranciers worden kritisch geselecteerd en beoordeelt. Het inkoopbeleid van Van Laere hout is gericht op verantwoord ondernemen. Duurzaam geproduceerde producten krijgen de voorkeur, Van Laere hout streeft ernaar om materialen te gebruiken die gecertificeerd zijn met een FSC- of PEFC-certificering, wat garant staat voor een gecontroleerde herkomst. 

Er word rekening gehouden met de samenstelling van grondstoffen, verlijming en formaldehyde-uitstoot bij het selecteren van materialen, om een verantwoorde keuze te maken. 

Het transportbeleid is eveneens gericht op duurzaamheid. Transport wordt gecombineerd om het totale aantal kilometers te verminderen, wat niet alleen kosten bespaart maar ook de CO2-uitstoot vermindert. Alle vrachtwagens voldoen aan de strengste milieueisen. 

Daarnaast investeert Van Laere hout in groene energie door de montage van 100 zonnepanelen, waardoor er deels op duurzame wijze in de eigen energiebehoeften kan worden voorzien. 

Met leveranciers zijn er afspraken gemaakt om het gebruik van verpakkingsmateriaal te minimaliseren. Bedrijfsafval wordt gescheiden en PET afbindband hergebruikt. Hergebruik wordt gestimuleerd door relaties de mogelijkheid te bieden om klossen en/of dekplaten terug te sturen. 

Lokaal inkopen voor huishoudelijke aangelegenheden en/of onderhoud heeft de voorkeur om de lokale economie te ondersteunen. 

Sociale verantwoordelijkheid is van belang voor Van Laere hout BV. Daarom schenken de medewerkers van Van Laere hout jaarlijks een geldbedrag aan een gekozen maatschappelijk doel. Medewerkers worden gekoesterd als het kloppende hart en ziel van deze organisatie. Er wordt geïnvestereerd in hun competentieontwikkeling door middel van een intern opleidingscentrum. Van Laere hout moedigt ook een gezonde levensstijl aan onder medewerkers, met wekelijks bedrijfsfruit en regelmatige sportieve activiteiten. Bovendien is er in samenwerking met omliggende bedrijven een AED-apparaat aan de gevel gemonteerd, wat bijdraagt aan de veiligheid van de gemeenschap. Om een steentje bij te dragen aan de maatschappij ondersteunt Van Laere hout een aantal keer per jaar het verzorgingstehuis te Haaften bij diverse activiteiten met ouderen. 

Van Laere hout gelooft dat MVO de basis vormt voor een duurzame toekomst, waarin inzetten wordt getoond voor het welzijn van de planeet en de gemeenschap.